+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

Заместник-министърът на образованието и науката и 25 директори посетиха 78. СУ "Христо Смирненски"

Заместник-министърът на образованието и науката и 25 директори посетиха 78. СУ

На 22.10.2019 год., 25 директори от цялата страна, преминаващи обучение по Национална програма „Квалификация“ в Националният център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти (НЦПКПС) посетиха нашето училище.

В модерно проектираната зала на училището специален гост бе г-жа Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката. В своето обръщение към участниците тя подчерта изключителната важност на учителската професия, в която днешният учител следва да бъде мотиватор и вдъхновител на съвременото поколение.

Сред останалите официални гости на събитието бяха г-н Димитър Асенов - директор на НЦПКПС, както и екипът от отдел „Квалификация“ на НЦПКПС.

 

 


Учениците от III.Г клас с класен ръководител д-р Детелина Георгиева представиха обучение по математика чрез творчество по иновативния метод „Саундпейнтинг“. Системата е създадена от Уолтър Томпсън през 70-те години в САЩ. Саундпейнтингът е език от жестове за създаване на мултидисциплинарни, импровизирани композиции от звук, образ, движение, слово, спонтанно в реално време.

 

78. СУ „Христо Смирненски“ е първото училище в България, което от няколко години прилага саундпейнтинг в подкрепа на обучението и взаимоотношенията в началния етап на образование.


Проведе се кратка презентация за запознаване със системата Саундпейнтинг, нейното приложение, история, като алтернативен иновативно-интерактивен метод в обучението и възпитанието.

В заключителната си част от посещението авторът на книгата – „130-годишната летописна история на 78. СУ „Христо Смирненски“ и учител по история в 78. училище г-н Методи Христов, разказа историята на училището.

С богата си колекция от снимки, купи и медали музеят на училището гордо сподели своите паметни моменти и обогати информацията ни за неговото 133-годишно съществуване.


news-3.jpgnews-2.jpg