+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

„Иновации в действие“ сред гражданите и гостите на Банкя

„Иновации в действие“ сред гражданите и гостите на Банкя

В петък, 08.11.2019 год. беше заключителната работна среща по Национална програма „Иновации в действие“ между 78. СУ "Христо Смирненски" – гр. Банкя и СУ "Св. Св. Кирил и Методий" – гр. Рудозем.

Денят започна със саундпейнтинг-уъркшоп между гостите и учениците от Саундпейнтинг-оркестъра на базовата иновативна паралелка – III.Г клас.
Голямата смесена музикална група от мелодийки и гайди изнесе пети пореден Открит урок по саундпейнтинг пред две групи директори и учители в Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти (НЦПКПС).

Иновативният метод САУНДПЕЙНТИНГ беше демонстриран в приложението и полезността си по математика, български език и литература и музика. Очевидно беше, че методът успява да обедини в музикална композиция две толкова разнородни като възраст и опит групи ученици и да разкрие силата на потенциала и таланта им.

Откритият урок по саундпейнтинг продължи по централните места в гр. Банкя и събра в радостна еуфория гражданите.

Водещ и оргавизатор на саундпейнтинг събитията и автор на проекта за иновативно училище със саундпейнтинг е г-жа Детелина Георгиева.

На Откритите уроци и музикалното шествие присъстваха г-н Пламен Симеонов, заместник-кмет на Район Банкя и г-жа Димитрийка Герасимова, директор на 78. СУ „Христо Смирненски“.

 

 

 

 

 

 


Видео