+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

Обмяна на иновативни практики между СУ "Хр.Ясенов" Етрополе и 78 СУ "Хр.Смирненски" Банкя

Обмяна на иновативни практики между СУ

Ученици от трети клас на 78 СУ "Хр.Смирненски" гр.Банкя гостуват в СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе, където в периода 02.12.2019г.-04.12.2019г. ще имат възможност да се запознаят с различни електронни продукти, които намират приложение в процеса на обучение. Обмяната на идеи и иновативни училищни практики се реализира по Национална програма "Иновации в действие".

Днес децата опитаха да работят със софтуерна система Енвижън, създадена да улесни учителите при тяхната работа и стремяща се към разрешаването на двата основни проблема в началното образование, а именно липсата на ресурси, които могат да бъдат отделени за оборудване на класните стаи и липсата на интерес към науката у децата. Приложението на програмата е успешно по всички учебни предмети и в СУ "Хр.Ясенов" се работи по нея за поредна година.

В програмата са включени още: музикален уъркшоп, танцово ателие, арт ателие, посещение на час с QR код и LearningApps, саундпейнтинг уъркшоп, запознаване с историята на гр.Етрополе, посещение на час по програмиране.

 

 

Източник: Balkanec.bg