+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

в 78. СУ гр.Банкя, учениците от начален етап отбелязаха тържествено годишнината от гибелта на Апостола на свободата

в 78. СУ гр.Банкя, учениците от начален етап отбелязаха тържествено годишнината от гибелта на Апостола на свободата

На 19.02.2020г. в 78. СУ гр.Банкя, учениците от начален етап отбелязаха тържествено годишнината от гибелта на Апостола на свободата.

Скъпи гости бяха децата от 25 ДГ,,Изворче" от група ,,Пчелица" , г-жа Джолева - директор на детската градина и г-жа Александра Александрова от район  Банкя.
 
Гостите бяха посрещнати от второкласниците, който пяха песни и рецитираха стихове за Апостола.
След това ги чакаха със своите песни и стихчета и най- малките - първокласниците. Те показаха и своите рисунки, проекти и красиво написани текстове за Левски.
 
В зала ,,Тържествена" с нетърпение ги чакаха най-големите - учениците от четвъртите класове. Те представиха рецитал, посветен на живота и делото на Апостола на свободата.
 
Госпожа Мария Калугерова представи интересна мултимедийна презентация за най- важните моменти от живота на Васил Левски.
 
Госпожа Маргарита Мишева , специалист по история, изнесе много увлекателна и емоционална беседа, с която запозна учениците с интересни и малко познати факти от живота на Левски, представи им неговото тефтерче.
 
Цялата зала запя любимата на всички ученици ,, Песен за Апостола"
,,Апостоле, от теб се учим всички.
Апостоле ти пример си за нас!
България за теб била е всичко.
България е всичко и за нас!"
 
Накрая на сцената се качиха и децата от ДГ,Изворче" с г-жа В.Гълъбова и представиханаучените от тях стихчета и песни за великия българин - Васил Левски.
 

Разгледайте честването на годишнината тук!