+359 (0)2 997 70 72[email_protected]

Начало на учебната 2020/2021 година

Начало на учебната 2020/2021 година

В топлия есенен ден на 15 септември всичко бе празнично и по възрожденски тържествено, защото поставихме началото на новата учебна година в 78. СУ „Христо Смирненски“, град Банкя. Училищният двор се изпълни отново от радостните гласове на учениците. В церемонията по откриването най-очарователни бяха първокласниците, които поднесоха букет от стихове за своя първи учебен ден.

Радостта ни споделиха и гостите: отец Василий Топузлиев от православния храм „Св. св. Кирик и Юлита“, който благослови с молитва новата учебна година; господин Рангел Марков – кмет на район „Банкя“, госпожа Камелия Колева – експерт от МОН, госпожа Анна Стойкова – общински съветник, госпожа Лидия Станоева и госпожа Румяна Николова – експерти в отдел „Образование, социални дейности, култура, спорт и връзки с обществеността“ в район „Банкя“.

Предстои ни истински празник на словото и знанието, който ще продължи през цялата година  с помощта на  всеотдайния труд на учители, ученици и родители. Училището сияе с новия кабинет по български език и литература, който ще бъде класната стая на осмокласниците от новата специалност „Софтуерни и хардуерни науки“.

Обновена  и още по-приветлива е и класната стая на IV в клас.

Ръководството и педагогическият колектив на 78. СУ пожелава на всички тя да бъде здрава, спокойна и изпълнена с успехи в света на спорта, знанието и духовността!

Така всички ние заедно ще изграждаме бъдещето на тази България, за която мечтаем!

 

 

На добър час!